100g sušenih jabuka
100g smeđeg šećera
100g putera
200g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 jaje
U multipraktik staviti sušene jabuke, pa ih mleti dok ne postanu sasvim sitne. Potom dodati šećer i nastaviti blendiranje, potom puter, a zatim i brašno izmešano sa praškom za pecivo.
Sada odvojiti 2 kašike ovako formirane smese i ostaviti sa strane.
U ostatak smese dodati jaje, nastaviti blendiranje, kako bi se lepo sjedinilo. Dobijenu smesu izručiti na radnu površini i par puta pritisnuti rukama, da bi se formirala kugla od testa.
Dobijeno testo iseći na 24 dela (može se formirati kobasica, koja se iseče).
Svaki deo urolati u kuglicu, pritisnuti je malo odozgo da se spljošti i posuti sa malo odvojenog testa (onog dela pre dodavanja jaja).
Peći na 200 stepeni 12 minuta.
Izvor: kuhinjazaposlenezene.com